Burka Nikoletta – „Karácsonyi Ölelés”

2021.01.04.

A vírus miatt elmaradtak a kavicsművész kiállításai, mégsem szomorú, hiszen azt teszi, amit a lelke kér.  Ez nem más, mint „a kövek beszédének” művészetbe olvasztása.

Az ünnepekre elkészítette karácsonyi képsorozatát, ami holnapján megtekinthető.

Burka Nikoletta képei az utóbbi években komoly figyelmet kaptak; „A nő ezer arca” címmel országszerte voltak kiállításai.

„A kavicsok beszélnek hozzám, történetük van. Karaktereket, embereket látok a kavicsokban.” – meséli magáról a művésznő. A képein csodálatos érzékkel alkotja meg az emberpárokat, és azok olyan mély érzelmeket jelenítenek meg, amellyel kiemelkedik a kavicskép készítők közül.

Az örök téma a férfi és a nő, a fájdalom, a magány, a szeretet. Dőlnek, bújnak, ölelnek, és mi érezzük, átjön, sugárzik a szeretet a képein.

„Valójában a célom pusztán annyi, hogy gyógyítsanak, érzelmet közvetítsenek a képeim. Azt a harmóniát adni, amire legbelül vágyunk.”

A „Karácsonyi Ölelés” című képsorozatát is ebben a szellemben alkotta meg, hiszen a képeiből áradó érzelmek, szeretet, harmónia és megnyugvás különösen fontos üzenet, az idei karácsonyra, ebben a járvány következményeként kialakult, vészteljes, nehéz és sokak számára magányos időszakban , amikor bizonyos esetekben úgy tudunk legjobban vigyázni szeretteinkre , ha kerüljük a fizikai kontaktust.

www.burkanikoletta.hu

www.facebook.com/BurkaNikolettaKokepek

További híreink

Elérhetőség

NAP média
PR és marketing kommunikáció

+36-70-266-4741

kaman.ildiko@napmedia.hu

Írjon Nekünk!

Pin It on Pinterest

Share This