Amerikai filmfesztiválon díjazták Szekeres Csabát

2021.09.20.

Szekeres Csaba rendező az idei Los Angeles-i LOVE International Filmfesztivál „Legjobb dokumentumfilmjének” járó díját kapta legutóbbi, „Hűség” című alkotásáért.

„Azért is nagy szó, hogy nekünk adták ezt a díjat, mert mindösszesen 8 film került be ebbe a kategóriába, és ebből csupán kettő volt európai – a miénk és egy francia film, a többit amerikai rendezőktől válogatták be.” – meséli Szekeres Csaba, aki nem csak rendezője, hanem operatőre és vágója is a nyertes filmnek.

Egy idős házaspár nem éppen egyszerű szerelmi történetét mutatja be a dokumentumfilm, melyet a rendező feleségével – szintén a Kodolányin oktató – Gáspár Judittal közösen készített el. A főszereplők életét az Alzheimer kór keseríti meg; a feleség a beteg, így a férjének kell gondoznia őt. Egy történet az emberi méltóságról, esendőségről és az összetartozás erejéről, mely során van, hogy elbukik a férj, de aztán ismét összeszedi magát, és a végtelenségig hűséges…   

A 2019-ben készült alkotás Moszkvától egészen Amerikáig bejárat a világot, korábban az Ars Sacra Filmfesztiválon is első helyezést ért el. Az idei LOVE Filmfesztiválon a pandémia miatt elmaradt a vörös szőnyeges bevonulás és az ünnepélyes díjátadó, de a szervezők azt ígérték, hogy jövőre kárpótolni fogják a nyerteseket, akik 2022-ben személyesen is átvehetik majd a díjakat Beverly Hills-ben.  

Szereplők:

Kora Antal, Koráné Mata Anna, Kora Eszter, Arnóth Eszter, Nagy Orsolya

Alkotók:

Szekeres Csaba – rendező, Gáspár Judit – producer, Zalányi László – hang

A rendező korábbi díjai többek között:

Aranyszem-díj, Hégető Honorka-díj, Ars Sacra Filmfesztivál – első díj, Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál – a zsűri nagydíja, Best Documentary Londoni Nemzetközi Filmfesztivál – Nagydíj, Magyar Filmszemle – Schiffer Pál rendezőidíj, British Universities Film and Video Council – A legjobb film és a Magyar Filmszemle többszörös rendezői díjasa…

www.kodolanyi.hu

https://www.facebook.com/kodolanyi
https://www.instagram.com/kodolanyiegyetem

További híreink

Elérhetőség

NAP média
PR és marketing kommunikáció

+36-70-266-4741

kaman.ildiko@napmedia.hu

Írjon Nekünk!

Pin It on Pinterest

Share This