A Kodolányi János Egyetem a Békés megyei fiatalokért

2021.09.22.

Szeptember 16-án tartották a hátrányos helyzetű fiatalok felsőoktatáshoz való felzárkóztatását célzó Mágnes program zárókonferenciáját Orosházán. Az egyetem társadalmi szerepvállalásának jegyében középiskolákkal és a piac szereplőivel együttműködésben közel ezer diák számára nyújtott komplex tehetséggondozási csomagot.

A sikeres EFOP pályázattal 2017-ben útjára indult program az oktatási intézményekkel, cégekkel és az önkormányzatokkal kialakított megállapodásoknak köszönhetően élményszerűen ismerteti meg a fiatalokkal az adott szakmát. Összesen 14 középfokú intézménnyel, 12 céggel, valamint számos Békés és Csongrád megyei önkormányzattal kötött megállapodást a Docler Holdinghoz tartozó Kodolányi János Egyetem.

„Eredményeink egy részét folyamatosan a társadalom hátrányos részének vizsgálatára, támogatására fordítottuk és törekedtünk arra, hogy az e térségekből származó, motivált fiatalok számára kitörési lehetőséget, míg a térségek számára tudást nyújtsunk. Egy egyetem életében az egyetlen eszköz a tudás átadása, a tanulni vágyó közösségek támogatása. Sokszor e tudás igényére fel kell hívni a figyelmet, meg kell teremteni a lehetőséget. Nem vállalunk egyebet, mint a gazdaság, a társadalom igényei kiszolgálását, a társadalmi innováció nézőpontjából kiindulva keresünk megoldásokat, sokszor megelőzve korunkat 21. századi nemzetközi társadalmi minőséget képviselünk.” – mondta el a megnyitón Dr. Szabó Péter rektor.

„Az oktatási folyamataink közben sem vesszük le tekintetünket a hátránnyal élő hallgatóinkról. Sokan eltérő helyzetből érkeznek közénk. A mi felelősségünk, hogy mentorprogramunk segítségével, támogató oktatói fellépésünkkel fejlesszük kompetenciáikat és minőségi tudáshoz, értékes, piacképes diplomához segítsük őket. Beépítjük a gazdasági szereplők aktuális elvárásait képzési folyamatainkba és szinergiában építjük szakjainkat a digitalizáció és az Ipar 4.0 legújabb igényeivel.” – fejti ki Dr. Szatmári Péter tudományos és fejlesztési rektorhelyettes a programról készült kiadványban.

Mobilinformatika, tudatos közösségimédia-fogyasztás és digitális tudatosság vagy éppen pénzügyi tudatosság tanfolyamokkal fejlesztik a fiatalok kompetenciáját. Az egyetemre felkészítő nulladik évfolyamot, tanfolyamokat, tanulmányi versenyeket, nyári táborokat és konferenciákat magába foglaló komplex felzárkóztatási csomag megsokszorozza a diákok középiskolában megszerzett tudását. Ezek mellett számos szakmai eseményen is részt vehetnek a tanulók, melyek során olyan partnercégek életébe pillanthattak be, mint a Fujitsu, Acer, Hewlett Packard, Legrant és PC Trade Systems, illetve részt vehetnek a helyi önkormányzat munkájában is.

www.kodolanyi.hu

https://www.facebook.com/kodolanyi https://www.instagram.com/kodolanyiegyetem

További híreink

Elérhetőség

NAP média
PR és marketing kommunikáció

+36-70-266-4741

kaman.ildiko@napmedia.hu

Írjon Nekünk!

Pin It on Pinterest

Share This