Ünnepeljen kultúrával: Az idei karácsonyi szezonban ismét országos aréna-turnén a Győri Balett

Az idén is érdemes lesz egy rövid időre megszakítani az ünnepi készülődést és ellátogatni a Győri Balett Diótörőjére, amely 3 arénánkban, Veszprémben, Szombathelyen és Budapesten lesz látható.

Az ismert klasszikus balett monumentális díszletekkel és különleges látványvilággal elevenedik meg idén karácsonykor is. Csajkovszkíj halhatatlan zenéje és a színes, látványos előadás kicsiknek és nagyoknak egyaránt garantált szórakozást nyújt majd. Az előadó természetesen a Győri Balett, a hazai táncélet talán legmeghatározóbb társulata, akik közel száz táncossal vitték színpadra ezt a különleges előadást.A darab koreográfusa Ifj. Harangozó Gyula, Kossuth-díjas koreográfus-rendező, Érdemes művész, a Halhatatlanok társaságának tagja,aki egyedülálló képzelőerővel és tőle már megszokott odaadással dolgozta át a Bécsi Operában korábban már nagy sikerrel játszott koreográfiáját, kiegészítve vonzó show- és látványelemekkel, 3 dimenziós díszlettel, amelyek kifejezetten aréna méretű színpadokhoz készültek, a mai gyerekek igényeihez igazodva.

A szólisták a Moszkvai Bolsoj Balett vezető szólista balettművészei, akik különleges technikai tudásuknak, valamint színészi képességeiknek köszönhetően máris a közönség kedvencei, a kis táncosok pedig a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskolanövendékei, akiknek természetesen hatalmas élmény egy ilyen volumenű előadásban szerepelni. Az előadás díszleteit, látványvilágát az orosz származású egykori sztártáncos, Dmitrij Simkin készítette, a látványos, élethű jelmezek pedig Velich Rita fantáziáját és munkáját dicsérik. A Diótörő az Arénákban egy különleges produkció, amely a jól ismert karácsonyi történetet modern köntösbe öltöztetve meséli el, tiszteletben tartva a klasszikus balett örökzöld elemeit.

Kedvcsináló a látványos előadáshoz:

Jegyek a helyszíneken vagy online kaphatók a http://www.ticketportal.hu oldalon.