Újabb Fricska világrekord a levegőben!

Égi babérokra tör a Fricska Táncegyüttes! Papp Gergely Bálint, Papp Máté Bence, Popovics Márk és Szabó Dániel alkotta csapat szó szerint magasra tette a mércét az idei évben. Nem elégedtek meg saját korábbi Guinness rekordjuk megdöntésével, most egy kifejezetten veszélyes produkcióra vállalkoztak 10 méter magasban a Magyar Nemzeti Cirkusz premierjén…

A néptánc világában egyedülálló rekordra vállalkozott a Fricska Táncegyüttes, melynek során a négy fiatalember elképesztően gyors és virtuóz tánctudását ezúttal a levegőben próbálta ki. Ebben a lélegzetelállítóan látványos produkcióban fejjel lefelé, hammockban függeszkedve óriási sebességgel pörögve táncolnak. A légtorna és a néptánc ötvözetéből gyakorlatilag egy új stílust alkotott a csapat!  Az október 18-i kísérletük során 1 perc alatt a legtöbb néptáncos csapást teljesítették a fiúk – 1713 csapás és 192 forgás -, amire még nem volt példa a világon sehol! A táncegyüttes felkészülését Vincze Tünde a Magyar Légtornász Egyesület elnöke segítette. Az együttes vezetője Papp Gergely Bálint elmondása szerint így kívánják felhívni a világ figyelmét a magyar és a kárpát-medencei néptánckultúra egyedülállóan gazdag kincseire, és a rendkívüli teljesítményekkel szeretnének tisztelegni elődeik táncos öröksége előtt.

Az idei évben egy másik mérföldkő is volt a Fricska életében. Szeptember 29-én a saját rekordját is megdöntötte a négy fiatal előadóművész. (A 2014-ben felállított néptánc gyorsasági rekordot, amellyel megelőzték az ír szteppkirályt Michael Flatley-t.) A ritmusok és a dinamika bűvöletében élő fiúk – Papp Gergely Bálint, Papp Máté Bence, Popovics Márk és Szabó Dániel – ezúttal nem mást, mint saját magukat győzték le. Korábbi teljesítményüket túlszárnyalva 1 másodperc alatt 45 csapást és koppintást értek el. Csapatban pedig 2 perc alatt 4077 csapást és koppintást teljesítettek, ezzel ők az abszolút gyorsasági rekorderek a néptánc világában!

https://www.facebook.com/fricskatancegyuttes/

www.goldrecord.hu