Szezonzáró hónap a Csillebérci Szabadtéri Színházban

Bár a nyár lassan a végéhez közeledik, azért még vár ránk néhány meleg nap, amikor érdemes esti programokat szervezni a szabad ég alatt. Erre alapozva a Csillebérci Szabadtéri Színház még szeptemberben is nyitva tart. Évadzáróként az alábbi előadásokkal kedveskednek a kultúrakedvelő, színházba járó közönségnek, az évadot – és valószínűleg a színházzal együtt magát a Csillebérci Szabadidőközpontot is – szeptember 30-án egy egész napos, meglepetés-rendezvény zárja majd.

Majsai Gábor egész estés nagykoncert

Vendég: Szulák Andrea és Varga Miklós

Szeptember 1. 20:00-22:00

Töltsön el egy csodálatos estét pezsdítő swing, boogie és bossa nova dallamok társaságában

 

A Kaktusz Virága – Zenés komédia két felvonásban

Szeptember 2. 20.00

“Julien egy nőtlen, szoknyapecér fogorvos. Stéphanie mogorva, maximalista asszisztensnő. Igor fiatal, helyét kereső reklámmodell. Antonia céltudatos, magabiztos lány.” E nem mindennapi jellembéli és társadalmi helyzetből fakadó különbözőségek mellett – ahogy az egy kiváló dramaturgiájú darabban lenni szokott –, „egy kezdeti füllentés e négy szereplőt képtelenebbnél képtelenebb helyzetekbe sodorja.”
Minden adott tehát egy helyzetkomikumokban bővelkedő, fergeteges vígjátékhoz, amely a 60-as években a nagyszerű komédiák egyik „őshazájából”, Franciaországból indult el világ körüli útjára. Nádas Gábor zenéjét és Szenes Iván halhatatlan dalszövegeit a Chameleon Jazz Band kelti életre neves közreműködők részvételével.

 

Gerendás Péter koncert

Szeptember 3. 19:30-21:00

Zenéjét leginkább a latin, rock és lírai dallamok jellemzik, de közel áll hozzá a jazz is. Rendszeresen koncertezett a Budai Parkszínpadon, Petőfi Csarnokban, később a Kongresszusi Központban, Művészetek Palotájában, Syma Csarnokban és színházakban. Rendszeresen fellép külföldön, emellett különböző koncerteken, fesztiválokon, rendezvényeken is láthatja a közönség. Egyedül is gyakran áll színpadra, ahol akusztikus gitárral ad egész estés koncertet. Saját szerzeményei mellett külföldi dalok is szerepelnek repertoárjában.

 

Pasik a pácban

Szeptember 7. 20.00

Brian Cooke és Johnnie Mortimer szerzőpáros 1976 és 1979 között írta a Nagy-Britanniában hatalmas sikerű „George & Mildred” című televíziós sorozatot. A sitcom a „Man About the House” című sitcom úgynevezett spin-offja, mellékága volt, Brian Murphy és Yootha Jocye (George és Mildred) főszereplésével. Brian Cooke 1937-ben született, jelenleg is Angliában él, és számos, Angliában nagy sikerű sitcom írója – ő írta képernyőre többek között a „Csak semmi szexet, kérem, angolok vagyunk!” című bohózatot. Johnnie Mortimer szintén népszerű sorozatíró volt és több színpadi átiraton is dolgozott – Brian Cooke-kal 1989-ben írták meg a „George & Mildred” című sorozat színpadi változatát.

 

Elvis, Oltár Miami – avagy félmillió dollar gazdát keres

Szeptember 8. 20.00

A fordulatos, pergő komédia egy bőröndcserével indul, amikor is az Elvis rajongó Tom és feleséte, Alice Miamiba készül a várva-várt Elvis estre. A nagy köd miatt törlik a járatukat, ezért csalódottan hazatérnek, majd otthon veszik észre, hogy véletlenül más bőröndjét hozták el a repülőtérről, és a “szerencsés” csere folytán fél millió dollár kerül a birtokukba. További bonyodalmakat okoz Tom szemtelenül jóképű testvére, Barney érkezése. Tervei szerint aznap este szeretné meghódítani legújabb trófeáját, Murielt, akit Tom lakásába hívott légyottra. Barney reményei szertefoszlanak, amikor Tomékat otthon találja. Alice nagynénje is váratlanul betoppan 20 ezer dollárral a táskájában, amit nászajándékba szán Alice-nek és Tomnak. A kalamajka nem ér véget, “csatlakozik a társasághoz” Frankie, a bandita, aki az elcserélt táska tulajdonosának dolgozik, és akit Tom és Alice rendőrnek gondol. Hendy felügyelő megjelenésével megoldódni látszik a helyzet.

 

Kutyánszky Kázmér avagy egy versíró kutya kalandjai

Szeptember 9., 10:00–11:30

Zenés mesejáték 5-120 éveseknek

 

Operettcsillagok Éjszakája – A leglátványosabb operett show!

Szeptember 14. 20:00-22:00

A legnépszerűbb operettek, a legkedveltebb zeneszerzők és a legismertebb melódiák csendülnek fel a társulat egész estés 2 felvonásos szuperprodukciójában. Részletek hallhatók Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Szirmai Albert, Huszka Jenő, Zerkovitz Béla, Eisemann Mihály, Strauss, Brahms, Offenbach legszebb dalaiból. Műsoron többek között a Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, a Cirkuszhercegnő, a Bajadér, A víg özvegy, a Cigányszerelem, a Mágnás Miska, a Mária főhadnagy, a Csókos asszony, a Denevér dallamai.

 

A miniszter félrelép – Premier! (komédia két felvonásban)

Szeptember 15.-16. 20:10-22:10

A darab elnyerte a Laurence Olivierrõl elnevezett legjobb vígjátéknak járó díjat Angliában, 1992-ben. A Csillebérci Szabadtéri Színpadon a Bánfalvy Stúdió előadásában lesz látható.