Minőség-Innováció díjat kapott a Kodolányi!

A jövő tanévben 30 éves jubileumát ünneplő magánegyetem saját fejlesztésű oktatási modellje ismét egy szakmai elismerést kapott. A Docler Holding tulajdonába tartozó Kodolányi János Egyetem tapasztalati tanítási módszerét már korábban is két független szakmai díjjal – a Magyar Termék Nagydíjjal és az Európai Innovációs Díjjal – méltatták.

2020-ban „Minőség és Innováció posztgraduális képzés a PIQ & Lead tapasztalati tanulás modellre építve” témában nyújtotta be sikeres nemzetközi pályázatát a magánegyetem. A Docler Holding tulajdonába tartozó KJE képzési programjait 2014 óta a való életre épülő oktatás és professziófelfogás alapján fejlesztik, amely során az akadémiai felsőoktatás és a céges egyetem rendszerét olvasztották egységbe. A modell bázisát a meghatározó piaci szerepet betöltő cégek és az egyetem közötti stratégiai szerződések adják, melyekben a képzések, a minőségi céges tanácsadás, valamint a minőség-innováció és kutatás egyaránt az együttműködés tárgyát képezik.

Mindenki nyer! A cégek számára a konkrét minőségszolgálatáson túl a humán tőke fejlesztését és a vezetői utánpótlást nyújtja a modell; míg az egyetem kiszámítható képzési szerződésekre építhet, és a gyakorlati feladatokban támaszkodhat a cég vezetésére. Így jelentősen lecsökken a képzések kockázata, azaz magas piaci értéke van a Kodolányi által nyújtott diplomának. Az igazi nyertesek pedig a hallgatók, akik a gyakorlati feladatokon keresztül már tanulmányaik során építhetik személyes karrierjüket!

„A hagyományos posztgraduális akadémiai képzésektől eltérően bevezettük a cégen belüli képzések modelljét, az céges akadémiát. A programnak erőteljes hatása van a minőségkultúrára, hiszen képes a személy és a szervezet szükségletei közötti nézeteket áthidalni.” – foglalja össze Dr. Szabó Péter rektor.

A 2007-ben alapított nemzetközi ’Minőség-Innováció’ pályázat a fogyasztói igényeket fókuszba állítva többek között az innovációs és minőségfejlesztést elősegítő oktatási programokat is értékeli. A hazai megmérettetésen és bemutatkozáson túlmenően a kiválasztott nemzeti minőség díjasok – köztük a Docler Holding tulajdonába tartozó Kodolányi János Egyetem – további nemzetközi megmérettetésre és nemzetközi kapcsolataik bővítésére kapnak lehetőséget. A Finnország kezdeményezésében megvalósuló szakmai pályázaton idén 20 ország vesz részt.

#EgyüttValóraVáltjuk

https://www.facebook.com/kodolanyi

https://www.instagram.com/kodolanyiegyetemwww.kodolanyi.hu