Memphis Belle Klippremier: Egy nap

A zenekar első magyar nyelvű dalát (Bőröndbe zárt világ) a Petőfi Rádió mutatta be, majd játszotta rendszeresen a vidéki rádiókkal együtt. A Bőröndbe zárt világ és a most megjelent Egy nap című dal eredetije a Cabinsize lemezen debütált először angol nyelven. A dalok a koncerteken már angolul is nagyon népszerűek voltak, de magyar nyelven talán még jobban belopják magukat a közönség szívébe. Az Egy nap névvel megjelent új klip is kapcsolódik még az angol verzióhoz készült videóhoz, hiszen ugyanazon a helyszínen forgatott a zenekar

A lemezen szereplő dalok:

  • Bőröndbe zárt világ
  • Egy nap

A Memphis Belle zenekar tagjai sokféle formációban álltak már együtt színpadon. Saját bevallásuk szerint azonban az igazi kiteljesedést ez a projekt adja meg számukra, minden korábbi csak a „témával töltődés” időszaka volt. Élmények, életérzések, helyek és utazások olvadnak össze aMemphis Belle zenekar zenéjében és szövegeiben.

Keszei Tamás által megálmodott hangzást és mondanivalót, Aradszki Zsombor zenei és hangszerelési ötletei mentették meg a tábortűz melletti dudorászás során eltékozolt, jópofa dalötletek sorsától. Az egészet pedig Újvári Timi énekhangja és személyisége tölti meg élettel. „Timi maga a zene: neki nem kell instrukciókat adni, vagy elmagyarázni, hogy mit szeretnénk kihozni egy adott dalból. Ő tudja és csinálja, megéli és átadja. Hiteles és magával ragadóan szerény.” – Memphis Belle zenekar.  A dalokhoz a hiányzó hangokat Czetter Gábor (dob) és Weinelt Gábor (basszus) teszik hozzá. Egyszerűen szerethető, dúdolható, táncolható, minőségi ZENE!

Az első album 2016. március 11-én jelent meg Cabinsize néven, 10 saját angol nyelvű szerzeménnyel. A következő lemez anyaga már magyar nyelven készül, szeptemberben debütált az első dal Bőröndbe zárt világ címmel. Utazás közbeni élmények, érzések, kavargó emlékek és kellemes rockos dallamok adják az előző lemezen már megismert Mempis Belle hangulatot. Ha némi déjá vú érzés motoszkál bennünk a zene hallatán, az nem véletlen. Koncerteken is hallhattuk, de a tavaly megjelent angol nyelvű lemezen is helyet kapott már a szám eredetije.  A tavaly kiadott lemezen már helyet kapott a szám eredetije. Az angolul Cabinsize-ként hangzott dal fejezi ki leginkább a zenekar világát, ezért jelent meg ez most a zenekar első magyar szerzeményeként. A fordítás annyira jól sikerült, hogy még magát a csapatot is meglepte és nincs kétség, sikerült rácáfolniuk arra, hogy az angol dalok csak bugyután hangozhatnak magyarul.

Az első magyar nyelvű szám sikere után már el is készült a következő magyar számuk Egy nap címmel. A dal eredetijét, angolul, If I Could Do It All Again címmel ugyancsak hallható volt már az első lemezen és a koncerteken, de talán így még jobban belopja magát a magyar közönség szívébe.

Nézz bele: Memphis Belle: Egy nap

A színpad mellett most a stúdiómunkák kapják a legfontosabb szerepet, hiszen jövő év elejére egy teljes albumnyi anyag is összeáll majd, amit lemez formájában is kézhez kaphatnak a hallgatók.

 

Megjelent dalok és videók:

Teljes album-Cabinsize: https://www.youtube.com/watch?v=s3VS1g8xYCY

If I Could Do It All Again: https://www.youtube.com/watch?v=rVte2gtC5Qo

Umbrella: https://www.youtube.com/watch?v=58hrzhxuqGg

Bőröndbe zárt világ: https://www.youtube.com/watch?v=7kDWevXgCzg

Felállás: élőzene – ének, gitár, basszusgitár, dob, billentyű

Tagok: Újvári Tímea – ének; Keszei Tamás – ének, billentyű; Aradszki Zsombor – gitár; Czetter Gábor – dob; Weinelt Gábor – basszusgitár;

Műfaj: pop-rock