Márió az idei Fonogram Díj nyertesei között

Jól indult az év Márió számára, hiszen nemcsak új műsora fut nagy sikerrel Kívánságpiac címmel a TV2 csoporthoz tartozó Zenebutik nevű új csatornán, hanem versenybe szállhatott ‘Az év hazai hagyományos slágerzenei albuma vagy hangfelvétele’ kategóriában a rangos Fonogram Díj várományosaként is. A március elsején, a Várkert Bazárban megrendezett zenei gálán olyan művészekkel kellett ringbe szállnia az elismerésért, mint Postás Józsi, MC Hawer és a Tekknő, Kő Kóla?, valamint Jolly és Suzy. Pályatársait maga mögött hagyva, végül Márió vihette haza az arany mikrofont, újabb elismerést szerezve ezzel az igényes szintre emelt mulatós műfajnak.

Az élet nem áll meg Márió számára a rangos elismerés után sem: számos fellépés vár rá tavasszal a pályafutása 15. évfordulója alkalmából kiadott duett lemeze kapcsán. Nem hiányozhatott a lemezről Galambos Lajos sem, hiszen Márió először Lajcsi műsorában, a Dáridóban debütált 15 évvel ezelőtt, és innen indult azóta is felfelé ívelő útjára, mint ‘Márió a Harmonikás’. Egy kellemetlen anyagi vitát azonban több éves mosolyszünet követett, amit aztán a duett lemez készítése során tisztáztak egymás között, és elénekelték közösen pályafutásuk két legismertebb dalát (Márió – Amikor a szívem úgy dobog, Lajcsi – Gyöngyvirág).  További duett partnerek a lemezen: Postás Józsi, Köteles István-Dupla Kávé, Csocsesz, MC Hawer és a Tekknő, Henna, Sramli Kings, Ferry, Kaczor Feri, Monita, Hollósy Adrián, Bódi Guszti és Margó. A lemezen helyet kapott Postás Józsi és a vele készült két duett is. Józsi egyébként Magyarország című dalával szintén a Fonogram Díj jelöltjei közé került az idén. Az egyik dal videóklipje a Balaton környékén játszódik, aminek az adta az apropóját, hogy Márió, akárcsak Postás Józsi, innen származnak.

Tavasszal tovább folytatódnak a Kívánságpiac felvételei is több vidéki helyszínen, nyáron pedig immár 14. alkalommal kerül megrendezésre a Márió-Tábor, melynek most is, mint mindig a Balaton partja ad otthont, ahova a zenész idén is, mint minden évben, szeretettel várja rajongóit, zenész barátait és a zenét kedvelő közönséget. Családias hangulatban eltöltött, vidám napok várnak a résztvevőkre egy olyan csodás helyszínen, ahol Márió gyerekként a felejthetetlen nyári szünidőket töltötte.

Márió rövid életrajza

Márió 1971. július 19.-én született. Tapolcán nevelkedett 2 testvérével együtt. Már kiskorában is megszerette a harmonikát. Első hangszerét édesapjától kapta. 2001-ben megjelent első lemeze Márió a harmonikás címmel, ami olyan sikeres volt, hogy tripla platina lemez lett. Ezután csatlakozott a Dáridó csapatához, ahol még nagyobb népszerűségre tett szert, több lemezt is kiadott. 2010 februárjában megszületett kislánya Eszter. A művészt már 5 éves korában elvarázsolta a harmonika hangja, amely így évekkel később is rabul ejti szívét. Hűségét bizonyítja, hogy 5 éves kora óta azt a harmonikát használja, amin játszani kezdett. Márió a modern kor vándora, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy volt már matróz, gondolás, bárzenész, virágárus, de a szíve mindig visszahúzta a szülőföldjéhez és szerelmeihez. A Márió név is utazásai során, Velencében ragadt rá, és attól kezdve mindenki így ismeri. Utazásai során egy kis bőröndön kívül csak elválaszthatatlan barátját, a harmonikáját vitte magával. Játszott és szórakoztatott, amikor utazott és megérkezett, örömében és bánatában egyaránt.

A slágerek romantikus dallamvilága és Márió virtuóz harmonikajátéka hitelesen tükrözik egy érzelemmel telített utazó gondolatait. Egy csokorba szedte azokat a dalokat, amelyeket utazásai során a legtöbbet dúdolt, melyekhez legszebb élményei kapcsolódnak és szülőföldjére emlékeztették.