KARÁCSONYI BIG BAND KONCERT Márióval és az ISIS Big Banddel

KARÁCSONYI BIG BAND KONCERT Márióval és az ISIS Big Banddel

Ünnepi előadás 2017. december 10-én 18 órától

Helyszín: Büki MSK, Eötvös u. 11.

A karácsonyi big band műsor az idén Bükön is látható lesz. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló program során egy nagyszabású ünnepi műsor részesei lehetnek a koncertre ellátogatók. 

A különleges előadás minden korosztály számára igazi ünnepi hangulatot nyújthat, hiszen ötvözi a klasszikus karácsonyi dalokat a könnyűzenével, mindezt élőben, nagy zenekarral előadva.

A határainkon túl is elismert, kiváló zenészekből álló szombathelyi ISIS Big Band zenekar élén Pintér Róbert zenekarvezető, karmester vezénylésével szólal meg az előadás. Az ISIS Big Band zenekar mellett állandó szereplője a formációnak a népszerű előadóművész, Márió (zenész, énekes). Duettekben, szóló- és vokálénekesként tehetséges fiatal előadók működnek közre.

A karácsonyi dalok big band stílusú feldolgozásának köszönhetően a közönség egy vidám hangulatú koncert részese lehet, amelyben az újrahangszerelt dalok stílusa jazz és swing elemeket is megjelenít. A műsorban angol és magyar nyelvű dalok is hallhatóak.

Repertoár:

Sleigh Ride; Jingle Bells; White Christmas; Feliz Navidad; Auld Lang Syne; Silent Night; Jingle Bells Rock; Ó Zöld Fenyő; Angyalszárnyon (szerző: Bock Attila-Márió); First Noel; Let It Snow; Winter Wonderland; Santa Baby; Santa Claus; Rockin Around The Christmas Tree; Lesz Minden; All I Want For Christmas Is You; Ha elmúlik karácsony (szerző: Neoton);

Nézz bele a műsorba: itt!

Jegyek a Büki MSK-ban kaphatóak.

Az eseményről bővebb információ: 

https://www.facebook.com/events/1783660091926615/ 

Bővebb információk a műsorról és a szereplőkről:

karácsonyi big band műsor színpadra állítása 2012-ben indult útjára. Az ötletet Márió akkor megjelent karácsonyi lemeze adta. Az album stílusa eltért a harmonikás, énekes fellépéseinek hangulatától, és egy teljesen más oldalát mutatta be. Márió önálló színpadi műsorai mellett más előadókkal is együttműködött zenészpályája során – mint például Deák Bill Gyula, Magna Cum Laude zenekar, V-Tech -, ennek köszönhetően a szakma már megismerhette más műfajokban is. Tekinthető ez az új karácsonyi swinges, jazzes, ugyanakkor mégis könnyed hangulatú formáció egy kis elkalandozásnak, kísérletezésnek. Mint minden művész beállítottságú ember, Márió is folyamatosan keresi az új zenei lehetőségeket, kihívásokat, amelyekkel újra és újra élményt nyújthat közönsége számára.

 A szombathelyi Isis Big Band 1995 nyarán alakult fiatal, zenekari jazz, swing zene iránt érdeklődő, zömmel amatőr zenészekből, akik a helyi zeneiskola fúvószenekarának voltak tagjai. Az együttes az elmúlt másfél évtizedben helyi és országos fesztiválok és rendezvények rendszeres résztvevőjévé vált. A hazai fellépéseken kívül pedig már Ausztriában, Lengyelországban, Szlovákiában, Csehországban és Olaszországban is jártak.   2006 óta évente megrendezik a Szombathelyi Big Band Fesztivált, amelyen számos magyar együttesen kívül Ausztriából, Németországból, Horvátországból, Lengyelországból és Szlovéniából érkezett zenekarokat láttak már vendégül. A Magyar Jazz Szövetség Big Band Tagozatának minősítésén 2006-ban „B” kategóriában Ezüst diplomát kapott, 2008-ban Krakkóban (PL) a Festiwal Orkiestr Kraków-on Złoty Dyplom-ot, azaz Arany fokozatot, 2012-ben pedig a XII. Budapesti Big Band Találkozón és Fesztiválon “A” kategóriában arany minősítést ért el a zenekar. Évek óta rendszeres fellépője Burgenland legnagyobb fürdőhelyének, Bad Tatzmannsdorf-nak (Tarcsafürdő). 2011-ben lehetősége volt ismét a zenekarnak külföldön is megmutatnia magát.

Először szeptemberben Olaszországban, Lecco-ban adhattak nagysikerű koncerteket, majd novemberben egy színvonalas csehországi big band találkozón, a Ceska Lipa-ban megrendezett Meeting of the Swing Big Bands-en képviselhettük hazánkat.