Imákat így még nem hallhattál

Soha nem volt jobban szükségünk az ima megtartó erejére, mint most a globális vírushelyzet időszakában, mégsem volt könnyű megtalálni őket, főleg nem jó minőségben. ’Teremts bennünk csendet!’ címen CD-n és online egy hiánypótló gyűjtemény jelent meg a sok ezer éve lelkitámaszt adó szent szövegekből neves színművészek előadásában.

A tavaszi „leállás” alatt már érezhető volt, hogy az emberek minden korábbinál nyitottabbak lettek a lelki feltöltődést segítő tartalmakra. Látványosan felpörögtek a hangoskönyvek, és az ilyen témával foglalkozó filmek és előadások megtekintései. Az egyik legalapvetőbb lélekkel, foglalkozó tartalomcsoport, az imádságok mégis alig voltak elérhetőek, jó minőségben még a legismertebb szövegek sem voltak megtalálhatóak az online térben.

„Én vallásos vagyok, de azon kívül, hogy a mindennapi életben tartom a vallási szabályokat, a munkámba ezt kevéssé vittem bele eddig. Most egy olyan együttállás alakult ki, amiben ez összekapcsolódott. Ettől függetlenül ez a gyűjtemény nem egy vallási promóció, inkább egy reakció arra, ami a vírus miatt az emberek lelkében kialakult.” – foglalja össze a gyűjtemény történetét Molnár Gábor, a Gold Record ügyvezető igazgatója, aki azt is elmondta, hogy első körben a katolikus, a református és az evangélikus imákat gyűjtötték össze egyházi szakértő segítségével, lektorálásával. A kiadvány finanszírozása állami és egyházi támogatás nélkül, a kiadó saját forrásából történt, és a tartalmakból befolyó nyereséget az Ökomenikus Segélyszervezet részére ajánlották fel.

Az imádságokat neves színművészek és médiaszemélyiségek mondták fel, akik mindannyian lelkesen vettek részt a projektben. Bajza Viktória, Bencze Ilona, Dunai Tamás, Galbenisz Tomasz, Gundel Takács Gábor, Hűvösvölgyi Ildikó, Kautzky Armand, Kiss Mari, Kökényessy Ági, Nagy Sándor és Németh Borbála kölcsönözték hangjukat a felvételekhez.

A lemezborító és az online tartalmak borítóképeit és kapcsolódó kreatív anyagait a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft-n keresztül felkért grafikusművész, Szabó Zsófi készítette el, akivel már korábban is dolgozott a kiadó. 

A ’Teremts bennünk csendet’ lemez hamarosan elérhető a nagyobb CD áruházakban és megrendelhető a https://www.goldrecord.hu/webshop oldalon!

Rendeld meg itt: https://www.goldrecord.hu/webshop/1107-teremts-bennunk-csendet

www.goldrecord.hu