Élőkép Színház: Tarot Kert

TAROT KERT – AZ élőkép színház személyes interaktív önismereti előadása

A Tarot kert kivételes előadásformát követ: kommunikációs helyzeteken keresztül önismereti előadásba vagy ha úgy tetszik filozófikus szerepjátékba hívja a nézőt. A díszlet ez alkalommal egy japánkertkert, melyben a látogató egyénileg bolyong.

Belépéskor huszonnégy lefordított kártyalap közül kell választani. E lapok életszerepeink több ezer éves szimbólumai – a Tarotkártya Nagy Arkánumai (az arkánum szó gyógyírt jelent), melyek közül a belépő látogató egyet fog megszemélyesíteni a kertben tett önismereti zarándoklat során a választott arkánum színének megfelelő kalapban.

Ha a látogató elindul önmagát megkeresni és megismerni, a kert kis tereiben rá váró Élő Tükrök – a kártyalapokról megelevenedett Nagy Arkánumok – mutatnak fel reflexiókat az ő szerepük szemszögéből a látogató szerepének, akinek az a feladata, hogy felismerje, melyek számára azok a tükrök, melyek az ő személyiségét vagy a jelen életszerepét a leginkább tükrözik. A találkozások egyes élményeit érdemes menet közben lejegyzetelni, melyhez füzetet biztosítunk.

Az előadás a látogatót arra inspirálja, hogy elgondolkodjon az élet különböző archetípusos alapfogalmairól – melyek a Tarot lapjaiban felismerhetők – azok viszonyáról, és ezek jelenlétéről a saját életében, aktuális élethelyzetében. Az önismereti út célja az, hogy a látogató megértse és megélje a szerepét, és azzal kapcsolatosan olyan felismeréseket illetve elhatározásokat tegyen, melyek kihatnak majd az egyéni életére is.

Az önismereti játékhoz ajánlott a Nagy Arkánumok jelentésének alapszintű ismerete, hiszen így könnyebb elmélyedni a szerephez szóló üzenetek jelentéseinek értelmezésében vagy átélésében.

Az Tarot Labirintus 2003-2014 között 12 éven át minden évben felépült a Sziget Fesztiválon, és számos további fesztiválon Győrben (Győrkőcfesztivál), Budapesten, Újvidéken (INFANT) és Lille-ben (Lille 3000) is vendégszerepelt már. 2015-16-ban Kiscelli romtemplom kriptájában, 2016-ban pedig itt ebben a japánkertben is sikerrel szerepelt már a Tarot labirintus építmény nélkül is.

„Az Octopus Tarot Labirintus „meghívás az önmagunkkal való találkozásra, önismereti igényeink kielégítésére és vállalására – méghozzá egyénileg, ki-ki a maga útját bejárva. Egy felelősségteljes utazás, mely a Tarot egyes archetípusait megszemélyesítő labirintuslakókkal folytatott interaktív találkozások hatására mély lenyomatot hagy, és egyre mélyebbre és mélyebbre hatol a játék előrehaladtával. Egy valós tapasztalat, mely lecsupaszít és megváltoztat, átalakítja azt, aki belép…” (Daniele Rizzo)

  • Helyszín: Varga Márton Kertészeti Iskola japánkertje, 1149 Budapest, Mogyoródi út 56-60, megközelítés a Kövér Lajos utca felől
  • Időpont: 2017. május 27. 14.00 – 19.30, belépés egyesével 14.00-18.00 között
  • Hossz: egyéntől függő
  • Nyelv: magyar, angol
  • Ár: a bent töltött idő szerint, megkezdett fél óránként 1500 Ft, plusz a kert látogatásának ára 500 Ft
  • Foglaló (az első fél óra díja): 2000 Ft

Az előadásra a regisztráció kötelező a www.livingpicture.org oldalon!

A regisztráció és a foglaló utalása együttesen jelenti az érvényes helyfoglalást, a jegyár fennmaradó része a bent töltött idő függvényében a helyszínen fizetendő.

A program keretében a látogatókkal egyénileg foglalkozunk, így a részvételi díj ennek megfelelően fél óránként 1500 Ft. Kérjük, hogy számoljon azzal, hogy érkezéskor előre elkérjük a zárásig tartó időszak árát, melyből a látogatás végén időarányosan visszafizetjük a fennmaradó összeget.

A Tarot kertben 24 szereplővel találkozhat egyéni sorrendben. Egy órába átlagosan 6 találkozás fér bele, így aki minden szereplővel találkozni szeretne, annak a látogatás várhatóan közel 4 órás is lehet. A látogatást bármikor le lehet kerekíteni és be lehet fejezni, 19.30-kor pedig bezár a kert.

Szereplők:


Mágus: Visi Márton

Papnő: Balogh Janka

Uralkodónő: Törzsök Kata

Uralkodó: Zemlényi-Kovács Barnabás

Próféta: Fenyvesi András

Válaszút: Földvári Eszter

Kocsihajtó: Bérczi Zsófia

Igazságosság: –

Remete: Tankó Barnabás

Sorskerék: Szabó Ági

Erő: Marosán Médea

Akasztott: Dulics Éva

Halál: Fenyvesi Boga

Mértékletesség: –

Ördög: Grégory Chevalier

Torony: Kontur Balázs

Csillag: Bodócs Diána

Hold: Sipos Orsolya

Nap: Hrotkó Heléna

Ítélet: Jobbágy Bernadett

Világ: Varga Heni

Bolond: Zemlényi-Kovács Zoltán

Föld: Gulyás Magda

Kapu: –

 

Művészeti és projektvezető, rendező: Bérczi Zsófia

Jelmezek és kártyák: Bérczi Zsófia

Ízelítő kisfilm:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=SVl9CjoZdsA[/embedyt]

Részletes információ, képek: www.livingpicture.org